EVLİLİKTE ÇEYİZ DÜZENİ NASIL YAPILMALIDIR ?

EVLİLİKTE ÇEYİZ DÜZENİ NASIL YAPILMALIDIR ?

Evlilik bu hayattaki en kutsal olayların başında gelen bir görevdir. Çiftler yaşamlarını birleştirerek kendilerine ait yeni bir hayat kurarlar. Bu kutsal görevin en keyifli yanları düğün öncesi yaşanan evlilik prosedürleridir. Çeyiz hazırlığı da hem çiftleri hem de çiftlerin ailelerini ilgilendiren bir durumdur. Bu sebeple ideal bir çeyiz paketi nasıl hazırlanılır iyi karar verilmesi gerekmektedir.

 

Çeyiz olayı genellikle bohça alışverişi ile karşılaştırılan bir durumdur. Özellikle yeni dönem gençleri bu anlamlara bir tık daha uzak olduklarını için bohça merasimini çeyiz merasimi sanabilirler. Fakat ikisi farklı terimlerdir. Bohça her 2 tarafın birbirine aldığı genelde giyim ürünleri içeren bir karşılıklı alışveriş olayıdır. Hatta bazı bölgelerimizde alınan bu bohçalar 2 ailenin önünde açılarak saçılır. Bu çeşitli bölgelerde bir gelenektedir. Çeyiz ise tamamen farklıdır. Gelinin ve damadın evlilik sürecine hazırlanırken yıllar içinde aldığı ürünlerdir. Bu süreç genelde stresli görünse de evliliğin keyifli yanlarındandır. Bu ürünler genelde mutfak ve yatak odası için geçmişten alınıyor olup, nişan sürecinden sonra tüm ev için yapılır. Çiftten çifte değişecek bu süreçte en çok dikkat edilmesi gereken noktalara bakmak gerekir. Eğer ani bir evlilik değilse çeyiz işini zamana ayırmak çok önemlidir. 1-1.5 yıllık bir zamanımız varsa yavaş yavaş alım yapılabilir. Çeyizde en önemli olan kısım beyaz eşyalardır. Bu da çoğunlukla mutfak ürünleridir. Bu konuda sağdan soldan, eşten dosttan bir çok marka önerisi alınır ve incelenir. Dikkat etmeniz gereken nokta ürünlerin kalitesi ve garanti süreleridir. Beyaz eşya durumu biraz bütçe meselesi olduğu için verilebilecek en genel tavsiye en uzun ömürlü ürünü almanızdır. Örnek olarak çamaşır makinesinden gidersek; alacağınız ürünün kot pantolonları veya siyah elbiseleri farklı yıkama gibi seçeneği olmasına gerek yok. Renkli ve beyaz olarak yıkasın ama diğer üründen 2 yıl uzun ömürlüyse onu alın. İkinci el ürünlerden kesinlikle uzak durun. Bir çok firma bu ürünlerde çeyiz garantisi hakkı vermiştir. Bu hakka göre bir ürünü öncesinde alırsanız ürünün garanti belgesine ‘’çeyizdir’’ ibaresi eklerler. Bu ibare sayesinde ürününüzün garanti süresi nikah tarihinizden sonra başlar.

 

 

Sonrasında mutfak takımları gelmektedir. Özellikle gelin tarafının aldığı bu kısımda en az 2 misafir takımı ve 1 gündelik akşam yemeği takımı almak gerekmektedir. Peçete halkasından masa örtüsüne kadar her şeyi içeren setler olmalıdır. Bu alışveriş için kaliteli ve güvenilir ürünleri sitemizdeki https://www.sofratakimlari.com/masa-ortusu-takimlari linkinde de bulabilirsiniz. Sonrasında yine en az 2 misafir çatal bıçak takımı ve 1 günlük çatal bıçak takımı alınması gerekir. Bunların dışında çaydanlık, kahvaltı takımı, kahve setleri, tencere takımları ve tava setleri önemli yer tutar. Özellikle tencere takımları ve tavaların uzun ömürlü olması için granit olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu ürünler dışında hem banyo için hem mutfak ürünleri için ortak malzemelerin de alınması gerekmektedir. Bunlar havlu, deterjanlar, kişisel bakım ürünleri ve saç kurutma makinesi de olabilir. Beyaz eşya ve mutfak gereçlerinden sonra ev tekstili ve ev aksesuarları kısmına geçilebilir. Bunlar genelde 2.planda olan mutfak ve banyo paspası, mutfak önlüğü, terlikler, bornozlar, masa örtüleri, halılar ve bunlara benzeyen ürünler olabilir. Bunlar çeyiz zamanı alınmasa da sonradan telafi edilebilir. Özetleyecek olursak çeyiz olayının toplumumuzda önemli bir yeri vardır. Aynı zamanda alışverişlerde de çeyiz alışverişi önemli bir ekonomi oluşturur. Bu sebeple doğru ürünü almak ve fazla ödememek için iyi araştırma yapmak gerekmektedir. https://www.sofratakimlari.com/ sitesi olarak da bir çok çeyiz ihtiyacını uygun fiyatlarla ve kaliteli ürünlerle karşılamaya hazırız. Unutmayın ki ömürlük bir hayat arkadaşlığı için evleniyorsunuz. Bu sebeple kaliteli ve uzun ömürlü ürünleri seçmeye çalışın.

Etiketler: çeyiz düzeni,evlilikte çeyiz düzeni nasıl olmalıdır
Haziran 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR